Coaching van medici

Als je werkzaam bent in het medisch werkveld staat zorg voor anderen voorop. Het is wat je geleerd hebt als arts en waar je je dagelijks met passie voor inzet. Toch is het goed om jezelf niet te verliezen in de functie die je uitoefent.

Wie zorgt er voor jou? Heb jij jezelf al eens afgevraagd op je op het goede spoor zit? Loop je tegen problemen aan waar je zelf geen oplossing voor weet? Ga met behulp van coaching medici aan de slag om op een fijne manier je werk uit te oefenen. Het geeft je het inzicht dat nodig is om je werk met positieve energie uit te oefenen en samenwerkingsverbanden soepel te laten verlopen.

Competenties ontwikkelen

Als arts wordt er veel van je gevraagd. Je moet goed kunnen communiceren, een professionele houding hebben en kunnen samenwerken. De gezondheidszorg is een werkveld dat altijd aan veranderingen onderhevig is. Niet iedere verandering zal je aanspreken of aanvoelen als een verbetering. Hoe zorg je dan dat je deze bewegingen onderdeel van je functie laat zijn, zonder je eigenheid kwijt te raken? Via coaching medici gaan we kijken wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen op een manier die past bij je persoonlijkheid.

Samen sta je sterk

Je ontkomt als medicus niet aan samenwerking. Dit werken met anderen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Tegengestelde belangen of visies die niet op elkaar aansluiten, het vraagt de nodige energie van je. Als je dit niet onder controle weet te houden, neem je het mee naar huis. De balans tussen werk en privé vervaagt en het plezier in je werk neemt steeds verder af. Om nog maar te zwijgen van het thuisfront dat hier hinder van ondervindt.

Specialist Ouderengeneeskunde, Afdelingshoofd UMC, 58 jaar 2021
“Rick was een aantal jaren mijn coach. Onze gesprekken gaven mij nieuwe inzichten waardoor ik als mens en als leidinggevende verder ben gegroeid. Veel aan gehad!”

Man, Medisch specialist NWZ, 44 jaar
“Ik had niet gedacht dat je met zes gesprekken al zover kon komen.”

Chirurg, 49
“Het opleidingsprogramma dat de Baak onder leiding van Rick bood, is op veel terreinen life changing geweest. Zowel professioneel als persoonlijk.”

Maatschap

Ben je onderdeel van een maatschap, dan moeten er afspraken worden gemaakt om het dagelijkse reilen en zeilen goed te organiseren. Voorwaarde voor een goed geoliede maatschap is het nakomen van afspraken. Hierin schuilt een gevaar. Hoe hard jij je ook inzet, je bent afhankelijk van de andere medici en hun bereidwilligheid. Een maatschap die niet lekker loopt, kan veranderen in een eilandjescultuur. Er wordt steeds minder overlegd en uitgesproken en van persoonlijk contact is steeds minder sprake.

Met coaching voor medici hoeft de zorg die wordt geleverd niet langer onder druk te staan. Maak een afspraak om zo snel mogelijk te starten met coaching in Amsterdam of Groningen.