Groepstherapie

Bij problemen kan je situatie soms uitzichtloos lijken. Misschien lukt het je niet om je gevoelens te uiten en aan ook maar iemand kenbaar te maken waar je mee rondloopt. Als gecertifieerd ACT groepstherapeut bied ik hiervoor groepstherapie aan. Deelnemen aan een groep kan helpen met het delen van je gevoelens en ervaringen.

Voel je niet alleen

Door de therapie in groepsverband aan te bieden, herken je situaties sneller, krijg je meer hoop en voel je je minder alleen staan. In welk stadium je nu ook zit, weet dat praten en ervaringen delen helpt om sneller resultaat te boeken en weer vooruit te komen in je leven. Voel je ook minder geïsoleerd en kies voor mijn groepstherapie.

Voordelen van groepstherapie

Behalve een sneller resultaat zorgt therapie in groepsverband er ook voor dat je:

  • sociale vaardigheden ontwikkelt
  • minder sessies therapie nodig hebt
  • zelfinzicht ontwikkelt
  • experimenteert met gedrag
  • negatieve patronen leert loslaten
  • gehoord en gezien wordt
  • bevrijding voelt

Mensen zijn van nature sociale wezens. Vanuit ons instinct hebben we behoefte aan contact met anderen en dat maakt groepstherapie tot een interpersoonlijke omgeving, die zorgt voor verbinding. Om persoonlijke groei en ontwikkeling door te maken, is een interpersoonlijke omgeving zoals groepsverband een goede manier om die verbondenheid te voelen.

Van herkenning naar erkenning

Ervaren dat anderen met soortgelijke problemen kampen, geeft niet alleen herkenning voor wat je meemaakt, maar creëert ook erkenning voor je situatie. Het delen van emoties kan lastig zijn, juist omdat ze zo persoonlijk zijn. Deel je net als de andere aanwezigen je emoties in groepsverband, dan is de drempel hierdoor een stuk lager. De verhalen en emoties van anderen openen de weg om ook je emoties te uiten. Onbelemmerd je gevoelens de vrije loop laten, helpt om eventuele schuld en schaamte te verminderen of van je af te schudden.

Informatie en gevoelens delen

Groepstherapie is een veilige en ondersteunende omgeving waar je wordt aangemoedigd om je gevoelens en emoties te laten zien. Hier deel ij je verhaal met vertrouwen. Horen waar anderen mee rondlopen en in welke vorm ze ondersteuning of hulp krijgen, kan je veel brengen. Door informatie onderling te delen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en dat biedt nieuwe perspectieven voor je situatie. Je hoort andere invalshoeken en vindt zo sneller de ondersteuning die past bij wat je nodig hebt.

Betaalbaar en effectief

Maak je gebruik van groepstherapie, dan heb je minder sessies nodig om problemen het hoofd te bieden en jezelf te hervinden. Je bent per sessie goedkoper uit, leert van de ervaring van anderen en doet je verhaal in een veilige setting. Ervaar ook de kracht van samenwerking met groepstherapie en maak een afspraak.