Relatietherapie Alkmaar – Rick Lindhout

Een intieme band met je partner houd je in stand door op een prettige en open manier te communiceren. Dit is nodig om problemen tussen jullie tweeën op tijd te herkennen en uit te spreken. Hoe verliefd je ook bent en hoeveel je ook van je partner houdt een goed gesprek voeren, is niet altijd vanzelfsprekend. Dit is eigenlijk ook niet zo vreemd.

Bij een relatie zijn twee individuen bij elkaar gekomen. Beide personen hebben hun eigen normen, waarden en manieren. Dat dit soms kan botsen, is dus niet gek. Het wil ook niet zeggen dat jullie om die reden niet bij elkaar passen. Integendeel. Goede communicatie is het onderhoud van jullie relatie en dat is onmisbaar is om op hetzelfde spoor te blijven zitten en elkaar te blijven begrijpen. Bij Relatietherapie Alkmaar help ik jullie daarbij.

Van verliefdheid naar liefde

Alles lijkt zonnig en onbezorgd als je verliefd bent. Er is alleen maar ruimte voor de fijne gevoelens. Deze zijn zo sterk dat eventuele minpuntjes aan je partner jou in eerste instantie niet opvallen. Er komt een moment dat de verliefdheid overgaat in liefde en houden van. Dit is vaak het moment waarop irritaties naar voren komen. Hier hoef je niet van te schrikken. Het wordt een ander verhaal als jullie voor elkaar gaan invullen wat de ander denkt.

Hierin schuilt wel een groot gevaar. Wat je partner denkt en voelt, hoeft niet hetzelfde te zijn als jij voelt en denkt. Het is echt belangrijk om zonder oordeel te luisteren naar elkaar. Alleen dan kom je tot de kern van de persoon waar jij verliefd op bent geworden. Elkaar écht leren kennen geeft ook in de fase na de verliefdheid kans op groei. Laat jullie liefde onbezorgd groeien door relatietherapie Alkmaar in te schakelen.

Van onbegrip naar begrip

Het is zo makkelijk om irritaties te laten voortsudderen en elkaar voor lief te nemen. Dit is jammer, want jullie verdienen het om de verbinding die er is, te blijven voelen. Hoe verschillend jullie ook zijn qua karakter, weet dat het ombuigen van onbegrip naar begrip jullie relatie kan redden. Een relatie aangaan vraagt om concessies. Soms doe je wat water bij de wijn en de volgende keer is het je partner die een stapje terug doet. Dit lukt minder goed als bepaalde ergernissen jullie samenzijn in de weg staan. Het is daarom nodig om terug te gaan naar de basis van jullie relatie en van daaruit te werken aan verbetering.

De verbinding terugvinden bij Relatietherapie Alkmaar

Ik ga graag samen met jullie terug naar de start van jullie relatie. Wat is de reden dat jullie hebben besloten samen door het leven te gaan en hoe is het allemaal begonnen? Het leven stelt ons voor de nodige uitdagingen. Vooral bij ingrijpende gebeurtenissen kan de verbinding tussen jou en je partner helemaal zoek zijn. Toch is die er nog steeds, maar is er irritatie en onbegrip ingeslopen. Veelvoorkomende situaties die leiden tot een relatiecrisis zijn:

  • ontrouw
  • overlijden
  • ziekte
  • werkloosheid

Komst van kinderen

Dat heftige situaties impact hebben, vinden we vaak niet gek. Toch kan het krijgen van kinderen ook de nodige effecten hebben op jullie samenzijn. Ineens is er een derde persoon in de relatie die veel aandacht en tijd opeist. Als je niet voldoende tijd neemt voor jullie als partners, kan dat een negatieve uitwerking hebben. Zorg dat jullie als gezin samen blijven en start met relatietherapie Alkmaar.

Dit geldt ook voor nare gebeurtenissen. Er is steun en begrip van elkaar nodig om deze moeilijke periodes te kunnen doorstaan. Hierbij is het geven van ruimte voor de gevoelens van je partner ook belangrijk. Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met tegenslagen.

Invloed van heftige situaties

Je niet gehoord of gezien voelen in een relatie kan maken dat jij of je partner zich gaat terugtrekken of anders reageert. Dit merk je misschien door:

  • claimend gedrag
  • geheimen tussen jullie
  • toenemende kritiek
  • irritatie of boosheid
  • vluchten in verslaving

Bij heftige situaties hebben wij mensen de natuurlijke neiging onszelf te beschermen. Iedereen zoekt daar op zijn of haar eigen manier een uitweg in. Bij de een zal dit terugtrekkend gedrag zijn, terwijl de ander in toenemende mate kritiek uit of boos wordt. Dit moet gestopt worden om jullie relatie weer op het goede spoor te zetten. Relatietherapie Alkmaar kan jullie helpen het inzicht te verkrijgen dat nodig is om op een gezonde manier met tegenslag om te gaan. Zodra jij en je partner gaan merken dat het anders kan, is er ruimte om weer nader tot elkaar te komen.

Contact opnemen

Neem vandaag nog contact met mij op, zodat we snel kunnen starten met de relatietherapie. Het is de eerste stap op weg naar het hervinden van de liefde tussen jullie tweeën.