Relatietherapie Amsterdam – Rick Lindhout

Een sterke en gezonde band met je partner vereist prettige en open communicatie. Het is essentieel om problemen tussen jullie beiden op tijd te herkennen en uit te spreken. Ondanks verliefdheid en liefde is het voeren van een goed gesprek niet altijd vanzelfsprekend, en dat is eigenlijk heel normaal.

In een relatie komen twee individuen samen, elk met hun eigen normen, waarden en manieren. Het is niet vreemd dat er af en toe wrijving ontstaat. Dit betekent echter niet dat jullie niet bij elkaar passen, integendeel. Goede communicatie is de sleutel tot het onderhoud van jullie relatie en het begrijpen van elkaar. Bij Relatietherapie Amsterdam help ik jullie hierbij.

Van verliefdheid naar liefde

Wanneer je verliefd bent, lijkt alles zonnig en zorgeloos. Er is alleen ruimte voor positieve gevoelens en eventuele minpunten aan je partner vallen in eerste instantie niet op. Op een gegeven moment maakt de verliefdheid plaats voor liefde en genegenheid. Dit is vaak het moment waarop irritaties naar voren komen. Dit hoeft geen reden tot zorg te zijn, tenzij jullie elkaars gedachten gaan invullen.

Hier schuilt een groot gevaar. Wat je partner denkt en voelt, hoeft niet hetzelfde te zijn als wat jij denkt en voelt. Het is belangrijk om zonder oordeel naar elkaar te luisteren. Alleen dan kun je de ware kern van de persoon waar je verliefd op bent geworden ontdekken. Het echt leren kennen van elkaar biedt ook kansen voor groei, zelfs na de verliefdheidsfase. Schakel Relatietherapie Amsterdam in en laat jullie liefde onbezorgd groeien.

Van onbegrip naar begrip

Het is gemakkelijk om irritaties te negeren en elkaar als vanzelfsprekend te beschouwen. Dit is jammer, want jullie verdienen het om de verbinding die er is te blijven voelen. Hoewel jullie verschillend kunnen zijn qua karakter, kan het ombuigen van onbegrip naar begrip jullie relatie redden. Een relatie aangaan vraagt om concessies. Soms moet je wat water bij de wijn doen, en de andere keer zal je partner een stapje terugzetten. Dit wordt echter moeilijker wanneer bepaalde ergernissen jullie samenzijn belemmeren. Het is daarom belangrijk om terug te gaan naar de basis van jullie relatie en van daaruit te werken aan verbetering.

De verbinding herstellen bij Relatietherapie Amsterdam

Ik neem jullie graag mee terug naar het begin van jullie relatie. Waarom hebben jullie besloten om samen verder te gaan en hoe is het allemaal begonnen? Het leven brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Vooral bij ingrijpende gebeurtenissen kan de verbinding tussen jou en je partner verloren gaan. Toch bestaat die verbinding nog steeds, maar er is irritatie en onbegrip in geslopen. Veelvoorkomende situaties die kunnen leiden tot een relatiecrisis zijn onder andere:

  • Ontrouw
  • Overlijden
  • Ziekte
  • Werkloosheid

De komst van kinderen

Zelfs het krijgen van kinderen kan het nodige effect hebben op jullie samenzijn. Plotseling is er een derde persoon in de relatie die veel aandacht en tijd vraagt. Als jullie niet genoeg tijd voor elkaar nemen, kan dit een negatieve invloed hebben. Zorg ervoor dat jullie als gezin bij elkaar blijven en begin met relatietherapie in Amsterdam.

Dit geldt ook voor moeilijke gebeurtenissen. Om deze moeilijke periodes te kunnen doorstaan, is steun en begrip van elkaar nodig. Het is belangrijk om ruimte te geven aan de gevoelens van je partner. Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met tegenslagen.

Echtpaar, Projectleider en interimmanager 2022
“Rick is in staat om de verbinding te leggen met twee individuen, en die weer uit te dagen en te helpen om onafhankelijk van elkaar naar hun relatie te kijken. Hij daagt je uit om eerst jezelf te vinden en daarna elkaar. Hij doet dat op een oprechte manier, maar daagt ook uit met prikkelende vragen die zorgen dat je nadenkt en je uitspreekt over wat je echt denkt. Rick schroomt niet om daarbij ook voorbeelden op basis van zijn eigen ervaringen te geven, waardoor er een gevoel van gelijkwaardigheid ontstaat.”

De invloed van heftige situaties

Het gevoel niet gehoord of gezien te worden in een relatie kan ertoe leiden dat jij of je partner zich terugtrekt of op een andere manier reageert. Je merkt dit mogelijk aan gedrag zoals claimen, geheimen bewaren, toenemende kritiek, irritatie of boosheid, of het vluchten in verslaving. Bij heftige situaties hebben we als mensen de neiging om onszelf te beschermen. Iedereen zoekt op zijn of haar eigen manier een uitweg.

De ene persoon trekt zich terug, terwijl de ander steeds kritischer wordt of boosheid uit. Dit patroon moet doorbroken worden om jullie relatie weer op het juiste spoor te zetten. Relatietherapie Amsterdam kan jullie helpen inzichten te verkrijgen die nodig zijn om op een gezonde manier met tegenslagen om te gaan. Zodra jij en je partner beseffen dat het ook anders kan, is er ruimte om weer dichter tot elkaar te komen.

Neem contact op
Aarzel niet om vandaag nog contact met mij op te nemen, zodat we snel kunnen beginnen met relatietherapie. Het is de eerste stap op weg naar het herontdekken van de liefde tussen jullie beiden.