Relatietherapie Groningen – Rick Lindhout

Het onderhouden van een intieme band met je partner vereist prettige en open communicatie om problemen tussen jullie beiden tijdig te herkennen en uit te spreken. Hoewel het niet altijd vanzelfsprekend is om een goed gesprek te voeren, is dit begrijpelijk gezien het feit dat een relatie bestaat uit twee individuen met hun eigen normen, waarden en manieren.

Het is dan ook niet vreemd dat er af en toe wrijving kan ontstaan. Dit betekent echter niet dat jullie niet bij elkaar passen, integendeel. Goede communicatie is essentieel voor het onderhoud van jullie relatie en om op dezelfde golflengte te blijven zitten en elkaar te begrijpen. Bij Relatietherapie Groningen kunnen we jullie helpen bij het verbeteren van jullie communicatie en het versterken van de band tussen jullie beiden.

Groei in jullie relatie

Verliefdheid evolueert vaak naar liefde, en in deze fase kunnen irritaties naar voren komen. Dit is normaal en hoeft niet verontrustend te zijn, tenzij jullie beginnen in te vullen wat de ander denkt en voelt. Dit kan echter gevaarlijk zijn, omdat jouw gedachten en gevoelens niet altijd hetzelfde zijn als die van je partner.

Het is belangrijk om zonder oordeel naar elkaar te luisteren, zodat je de kern van de persoon waarop je verliefd bent geworden, blijft begrijpen. Het kennen van elkaar op een dieper niveau kan ook na de verliefdheidsfase kansen bieden voor groei in jullie relatie. Relatietherapie kan jullie helpen om elkaar echt te leren kennen en jullie liefde onbezorgd te laten groeien.

Echtpaar, Projectleider en interimmanager 2022
“Rick is in staat om de verbinding te leggen met twee individuen, en die weer uit te dagen en te helpen om onafhankelijk van elkaar naar hun relatie te kijken. Hij daagt je uit om eerst jezelf te vinden en daarna elkaar. Hij doet dat op een oprechte manier, maar daagt ook uit met prikkelende vragen die zorgen dat je nadenkt en je uitspreekt over wat je echt denkt. Rick schroomt niet om daarbij ook voorbeelden op basis van zijn eigen ervaringen te geven, waardoor er een gevoel van gelijkwaardigheid ontstaat.”

Relatietherapie Groningen: van onbegrip naar begrip

Het is gemakkelijk om irritaties te laten sudderen en elkaar als vanzelfsprekend te beschouwen, maar jullie verdienen het om de verbinding tussen jullie beiden te blijven voelen, ongeacht jullie karakterverschillen. Het ombuigen van onbegrip naar begrip kan jullie relatie redden.

Een relatie vereist concessies van beide kanten, waarbij soms de ene partner wat water bij de wijn moet doen en de andere partner een stapje terug moet zetten. Dit kan echter moeilijk zijn als bepaalde irritaties jullie samenzijn in de weg staan. Het is daarom belangrijk om terug te gaan naar de basis van jullie relatie en van daaruit te werken aan verbetering.

Bij Relatietherapie Groningen kunnen we samen met jullie teruggaan naar het begin van jullie relatie en ontdekken waarom jullie hebben besloten om samen door het leven te gaan en hoe het allemaal begon. Het leven kan uitdagend zijn, vooral bij ingrijpende gebeurtenissen zoals ontrouw, overlijden, ziekte, werkloosheid, of de komst van kinderen. Deze situaties kunnen een grote impact hebben op jullie relatie en leiden tot een crisis. Het is belangrijk om de verbinding tussen jullie beiden te herstellen, en Relatietherapie Groningen kan jullie daarbij helpen.

Oorzaken van de relatiecrisis onderzoeken en begrijpen

Als ervaren relatietherapeut zorg ik voor een veilige omgeving waarin jullie open en eerlijk kunnen praten over jullie gevoelens, zorgen en behoeften. Samen kunnen we de oorzaken van de crisis in jullie relatie onderzoeken en begrijpen, en werken aan het opbouwen van vertrouwen, communicatie en intimiteit.

We gebruiken diverse therapeutische technieken en benaderingen die zijn afgestemd op jullie specifieke situatie. Of jullie nu net zijn begonnen met daten, verloofd zijn, getrouwd zijn of al vele jaren samen zijn, relatietherapie kan helpen om jullie band te versterken en een gezonde en liefdevolle relatie te bevorderen.

Neem contact met mij op en begin samen aan een nieuw hoofdstuk in jullie relatie.