Therapie in Amsterdam en Groningen – Rick Lindhout

Bij het volgen van therapie is het belangrijk dat je het achterste van je tong durft te laten zien. Alleen dan voel je je fijn bij mij als therapeut en durf je je open te stellen. Met mijn inlevingsvermogen en rustige manier van handelen zorg ik dat je je bij mij op je gemak voelt.

Merk je dat je vastloopt doordat je al langere tijd met lastige situaties te maken hebt? Ik sta jou op een persoonlijke en deskundige manier bij in deze fase van je leven.

Inzicht biedt houvast

Je leven staat nu in het teken van klachten en ik help je bij het verkrijgen van inzicht in je doen en laten. Hoe ga je nu met problemen om en denk je daarbij vooral vanuit je hoofd en laat je je gevoel spreken? De therapie die ik bij jou ga inzetten, past helemaal bij wat je nodig hebt.

Je verhaal is leidend voor de manier waarop we de hulp samen vormgeven. Mijn doel is om jou van je klachten af te helpen en je blijvend inzicht te geven. Dit besef biedt houvast voor toekomstige problemen. Je weet na mijn hulp hoe je je wapent tegen negatieve invloeden of tegenslag. Daarmee houd je controle over je eigen leven en houd je de teugels zelf in handen.

Klachten versterken elkaar

De gebeurtenis die bij jou klachten heeft teweeggebracht, zorgde waarschijnlijk niet direct voor de hele rits aan ongemak. Misschien begon het met het ontwikkelen van angst, maar merkte je na verloop van tijd dat je ook slechter gaat slapen en steeds meer hoofdpijn bent gaan ontwikkelen.

Veel klachten versterken elkaar onderling en dat maakt het een stuk ingewikkelder om zelf een oplossing voor het probleem te vinden. Laten we samen aan de slag gaan en onderzoeken hoe het bij jou zo ver heeft kunnen komen. Je belangen staan hierbij altijd voorop.

Toepassen van meerdere technieken

Net zoals fysieke en mentale klachten elkaar kunnen versterken, geldt dat ook voor therapievormen. Wat je me vertelt vormt de basis voor de therapiesessies die je bij mij in Amsterdam of Groningen volgt. Zie het als een belangrijke investering in jezelf. Hoe overweldigend het nu ook lijkt, weet dat je na mijn ondersteuning krachtig en zelfverzekerd in het leven staat.

Als je bij jezelf merkt dat het allemaal niet zo lekker loopt in je leven, kan het moeilijk zijn de oorzaak hiervoor zelf te achterhalen. Maak je hierover geen zorgen. Ik ga je helpen aan de hand van de klachten die je hebt. Ik geef je alle tijd om te vertellen waar je tegenaan loopt en hoe dit je leven beïnvloedt. Dit geeft mij de informatie die ik nodig heb om samen met jou te starten met therapie.

Bewustwording

Via mijn ervaringsgerichte manier van werken, leer ik je tijdens de therapie bewust te worden van je manier van denken. Dit pas ik gestructureerd toe, waardoor je echt gaat voelen. Het gevoel van vrijheid en inzicht dat je hierdoor ervaart, is enorm. Ik leer je op deze manier welke keuzes mogelijk zijn en hoe je die zelf kunt maken. Inzicht is de sleutel tot verandering.

Met welke klachten kom je naar mij?

Als je contact met me opneemt, staat je unieke verhaal op elk moment centraal. De problemen die je ervaart, komen hierbij uitgebreid aan bod. Om je een beetje op weg te helpen, zie je hier een aantal klachten waarmee ik jou kan helpen:

Voel of ervaar je iets anders dan hierboven staat vermeld? Neem dan toch contact op. Er is zoveel meer mogelijk met gerichte therapie dan je op het eerste oog denkt.

Combinatie van technieken

Om jou zo goed mogelijk te helpen, kan ik verschillende therapievormen en therapietechnieken met elkaar combineren. Hoe meer ik jou biedt, hoe meer inspiratie je hieruit kunt halen en dat opent de weg naar herstel. Wat je zoekt is een oplossing die jou niet alleen nu, maar ook in de toekomst helpt.

Door mijn kennis en ervaring kan ik op een open manier met jou praten. Ik heb geen oordeel en zal goed in de gaten houden wat je nodig hebt en wanneer we even eventueel een stapje terug moeten doen.

Voel je vrij om alles met mij te bespreken en weet dat je niet de enige bent die de hulp van een therapeut inschakelt. Zie ik je binnenkort? Je kunt hier contact met mij opnemen.